Съставки
-
6 средно големи патладжана, разрязани на две
-
125 г. моцарела, нарязана на тънки слайсове
-
1 бутилка пасирани домати
-
100 г. пармиджано или пекорино, настръгано
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
пресен босилек
-
зехтин екстра върджин
-
морска сол
Как да приготвим
1
|
Поръсете патладжана със сол и оставете за около час да се освободи горчивата течност от него. След това го изплакнете с вода. |
2
|
Загрейте фурната на 180 градуса. |
3
|
Подредете парчетата патладжан в тавичка, полейте ги със зехтин и ги запечете за 30 минути. |
4
|
Извадете от фурната и залейте с доматения сос. Добавете и пресования чесън. Поръсете с морска сол. |
5
|
Настържете обилно количество пармиджано отгоре. Накрая поставете по едно парче моцарела върху всеки патладжан. Поръсете с пресен босилек и зехтин. |
6
|
Печете още 10-15 минути, докато се разтопи моцарелата. |
7
|
Сервирайте топло с още пресен босилек. |
Kоментар