Огретен с гъби и картофи

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

500 г. картофи
250 г. гъби кладница
1 ч.л. мащерка, прясна или сушена
1 ч.л. каджунска подравка 
2 ч.л. лук на люспи
1-2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. пири-пири или кайенски пипер
морска сол, черен пипер (по желание)
300 мл. овесена сметана
пресен магданоз, за поръсване

Огретен с гъби и картофи се приготвя много бързо, с малко съставки и е наистина невероятно вкусно. 

Когато нямате много време за готвене, този огретен е страхотно предложение. Просто слагате съставките в тавичка и оставяте фурната да си свърши работата.

Картофите се топят в устата, а гъбите са сочни и ароматни. Ако количеството лют пипер ви е много, сложете по-малко.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 190 градуса.

2

Пригответе тавичка за печене. Сложете в нея нарязаните картофи и гъби. Подправете с всички подправки. Ако нямате каджунска подравка, сложете просто червен пипер и риган. Разбъркайте добре.

3

Залейте зеленчуците с овесената сметана и сложете във фурната да печете, докато картофите се сварят напълно, около 30-35 минути.

4

Извадете от фурната и поръсете с пресен  магданоз.

5

Сервирайте веднага!

Още рецепти с картофи