Съставки
-
500 г. картофи
-
250 г. гъби кладница
-
1 ч.л. мащерка, прясна или сушена
-
1 ч.л. каджунска подравка
-
2 ч.л. лук на люспи
-
1-2 ч.л. чесън на прах
-
1/2 ч.л. пири-пири или кайенски пипер
-
морска сол, черен пипер (по желание)
-
300 мл. овесена сметана
-
пресен магданоз, за поръсване
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Пригответе тавичка за печене. Сложете в нея нарязаните картофи и гъби. Подправете с всички подправки. Ако нямате каджунска подравка, сложете просто червен пипер и риган. Разбъркайте добре. |
3
|
Залейте зеленчуците с овесената сметана и сложете във фурната да печете, докато картофите се сварят напълно, около 30-35 минути. |
4
|
Извадете от фурната и поръсете с пресен магданоз. |
5
|
Сервирайте веднага! |
Kоментар