Как да приготвим
1
|
|
2
|
Извадете от фурната. Обелете кората на картофите и тиквата и намачкайте на пюре. Добавете малко сол и индийско орехче. Добавете и безглутеново брашно по избор и картофеното нишесте. Омесете до получаване на меко, но стегнато тесто. Ако има нужда добавете още брашно. |
3
|
Разделете тестото на топки, който да разточите на дъгъл фитил. Нарежете фитила на малки парченца и оваляйте всяко в още малко картофено нишесте. |
4
|
|
5
|
Загрейте тиган с незалепващо покритие. По желание сложете съвсем малко зехтин. Добавете пресованите скилидки чесън, сварените ньоки и мащерката. Гответе по няколко минути от всяка страна, докато добият лек загар. Овкусете с морска сол и черен пипер. |
6
|
Сервирайте ньоките в чиния и настържете отгоре кората на 1 лимон. Консумирайте топли. |