Съставки
-
За нудълите:
-
220 г. безглутенови нудъли (от кафяв ориз и просо)
-
1 морков, нарязан на жулиени
-
1 червена чушка, нарязана на жулиени
-
250 г. гъби печурки, разрязани на половинки или чевъртинки
-
1 малка глава броколи, накъсана на розички
-
3 стръка пресен зелен лук, нарязан на ситно
-
За соса:
-
1 см. корен джинджифил, настърган на ренде
-
3 скилидки чесън, пресовани
-
1 с.л. сусамово олио (по желание)
-
4 с.л. кокосови аминокиселини или сос тамари
-
1/2 червена люта чушка, нарязана на ситно (по желание)
Как да приготвим
1
|
Пригответе соса за нудълите като смесите всички съставки в бурканче и разклатите добре. |
2
|
Сварете нудълите съгласно инструкциите на опаковката. Прецедете и оставете настрана. |
3
|
Загрейте тиган и сложете бялата част на лука и останалите зеленчуци. Сотирайте за няколко минути, като добавяте по малко вода. Гответе, докато зеленчуците омекнат леко, за около 5-10 минути. Не ги гответе твърде дълго, добре е да останат леко хрупкави. |
4
|
Смесете нудълите със зеленчуците и залейте със соса. Разбъркайте добре. |
5
|
Сервирайте с поръсени отгоре зелените пера на лука. |
Kоментар