Съставки
-
1/2 пакет макарони
-
200 гр. чорисо
-
10-12 каперси
-
4 филета аншоа
-
2 глави лук
-
4 скилидки чесън
-
6-8 листенца босилек
-
1 консерва домати
-
1 люта зелена чушка
-
1 ч.л. захар
-
1 ч.л. риган
-
зехтин
-
сол, черен пипер
-
кашкавал за поръсване
Как да приготвим
1
|
Сложете макароните да се варят в леко подсолена вода. След като се сварят, отцедете и изплакнете със студена вода. |
2
|
Загрейте дълбок тиган с малко зехтин. Нарежете на ситно лука и чесъна и запържете докато омекнат. |
3
|
Нарежете чорисото на малки хапки и прибавете в тигана. Запържете леко. |
4
|
След това добавете каперсите, аншоата и нарязаната на колелца люта чушка. |
5
|
Изсипете и консервата домати. Овкусете със сол, черен пипер и захар. Подправете с босилек и риган. Оставете да къкри 5-10 минути. |
6
|
Смесете макароните със соса и разбъркайте добре. |
7
|
Прехвърлете всичко в тавичка. Отгоре поръсете с кашкавал и запечете във фурната. |
Kоментар