Леща с картофи, карфиол и салата

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За карфиола и картофите:
1 голяма глава карфиол, накъсана на розички
6 големи картофа, обелени и нарязани на парчета
1 ч.л. гарам масала
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. морска сол
За лещата:
200 г. леща
2 стръка праз, нарязани на колелца
4 скилидки чесън
1 см. корен от джинджифил, настърган
1-2 ч.л. горчица на прах
1 ч.л. морска сол
За салатата:
1/4 глава лилаво зеле, нарязано на тънко
2 моркова, настъргани
сокът на 1/2 лайм или лимон
2 скилидки чесън, пресовани
1 ч.л. морска сол
Основни неща

Засищащо ястие с изцяло растителни съставки. Може да сервирате заедно като мен или като отделни предястия или гарнитури. 

Обожавам аромата на печения карфиол с гарам масала, а лещата има съвсем лек и приятен пиперлив вкус. 

Карфиолът е с високо съдържание на витамини С, К и В-комплекс. Добър източник е на висококачествен протеин, който лесно се усвоява от тялото. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава. Сложете нарязаните картофи и карфиол. Поръсете с подправките и солта и разбъркайте добре, така че зеленчуците да се покрият равномерно. Печете във фурната 30-35 мин.

2

В тенджера сотирайте праза за няколко минути, докато омекне. Щом започне да залепва по дъното, добавете малко вода. Добавете чесъна и джинджифила и сотирайте още 1-2 минути. Добавете лещата, горчицата и овкусете. Налейте пречистена вода, колкото да покрие лещата и оставете да заври. Щом заври, намалете котлона и гответе 20 минути. 

3

В купа смесете настърганите зеле и моркови. Добавете сол и чесън и разбърайте много добре. Накрая залейте салатата с прясно изцеден лайм.

4

Сервирайте като сложите порция от картофите, карфиола, лещата и салатата. 

Още рецепти с карфиол

Още рецепти с леща

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече