Съставки
-
За карфиола и картофите:
-
1 голяма глава карфиол, накъсана на розички
-
6 големи картофа, обелени и нарязани на парчета
-
1 ч.л. гарам масала
-
1 ч.л. чесън на прах
-
1 ч.л. морска сол
-
За лещата:
-
200 г. леща
-
2 стръка праз, нарязани на колелца
-
4 скилидки чесън
-
1 см. корен от джинджифил, настърган
-
1-2 ч.л. горчица на прах
-
1 ч.л. морска сол
-
За салатата:
-
1/4 глава лилаво зеле, нарязано на тънко
-
2 моркова, настъргани
-
сокът на 1/2 лайм или лимон
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
1 ч.л. морска сол
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В тенджера сотирайте праза за няколко минути, докато омекне. Щом започне да залепва по дъното, добавете малко вода. Добавете чесъна и джинджифила и сотирайте още 1-2 минути. Добавете лещата, горчицата и овкусете. Налейте пречистена вода, колкото да покрие лещата и оставете да заври. Щом заври, намалете котлона и гответе 20 минути. |
3
|
В купа смесете настърганите зеле и моркови. Добавете сол и чесън и разбърайте много добре. Накрая залейте салатата с прясно изцеден лайм. |
4
|
Сервирайте като сложите порция от картофите, карфиола, лещата и салатата. |
Kоментар