Съставки
-
6 броя големи кори за лазаня
-
600 мл. доматен сос
-
400 г. кайма смес
-
2 глави лук
-
5-6 скилидки чесън
-
150 г. моцарела
-
3 яйца
-
200 мл. прясно мляко
-
мещерка
-
сол, черен пипер
-
200 гр. пармезан за поръсване
Как да приготвим
1
|
В дълбока тенджера сварете корите за лазаня, според инструкциите на опаковката. |
2
|
В дълбок тиган сотирайте лука и чесъна с малко вода, докато омекнат. Добавете и каймата. Сложте още малко вода и гответе каймата още 5-6 минути. Изсипете доматения сос, намалете котлона и оставете да къкри още 8-10 минути. Подправете с мащерка, сол и черен пипер. |
3
|
Пригответе тавичка с размери, подобни на корите лазаня. Залейте дъното на тавичката със соса. Отгоре наредете корите. |
4
|
Нарежете на тънки лентички моцарелата и я подредете върху корите. После пак сложете кори. |
5
|
Отгоре изсипете обилно количество от доматения сос с каймата. |
6
|
Разбийте добре яйцата с прясното мляко и залейте върху соса. Поръсете с настъргания пармезан. |
7
|
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато пармезанът се запече, за около 20 минути. |
Kоментар