Как да приготвим
1
|
|
2
|
Попарете почистената коприва в гореща вода за 1 мин. Извадете от водата и нарежете. |
3
|
Смесете намачканите картофи с копривата. Добавете нарязаните зелени лук и магданоз. Овкусете с чесън на прах, лук на прах, куркума, девесил, морска сол и черен пипер. Омесете всичко добре и разпределете сместа в отделни кюфтенца. Аз получих 20 броя. |
4
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. Подредете отгоре кюфтенцата. Печете до готовност, около 20-30 минути. |
5
|
За соса смесете всички съставки в блендер и разбийте до получаване на гладък сос. Ако има нужда добавете съвсем малко вода. |