Съставки
-
250 г. жълта леща, накисната за 20 минути в студена вода и изплакната
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
1 червена чушка, нарязана на ситно
-
1 ч.л. чубрица
-
1 ч.л. кимион
-
1 ч.л. червен пипер
-
1 ч.л. куркума
-
1/2 ч.л. къри на прах
-
морска сол и черен пипер
-
1-2 с.л. тапиока
Как да приготвим
1
|
|
2
|
През това време загрейте тиган. Сложете лука, чесъна и червената чушка. Добавяйте по 1 с.л. вода през няколко минути, докато зеленчуците се задушат и омекнат. Прибавете и подправките. След около 10-12 минути ще са готови. |
3
|
Смесете всичко заедно - лещата със зеленчуците и подправките. Добавете тапиоката и разбъркайте добре. Ще се получи тесто лесно за обработка. |
4
|
|
5
|
Печете 25-30 минути. Сервирайте със салата. |
Всички коментари
Kоментар