Как да приготвим
1
|
|
2
|
Загребете от сместа и оформете кръгли топчета с еднакъв размер. Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Аз получих 20-22 броя кюфтенца. |
3
|
Печете ги в загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути. По средата на печенето ги обърнете внимателно от другата страна. |
4
|
За да направите соса, загрейте в тенджерка на котлона доматената паста и кокосовото мляко. Разбъркайте, докато се смесят. Добавете всички подправки и зеленчуковия бульон. Ако нямате, сложете пречистена вода. Оставете да къкри на слаб огън за 10 минути. Ако предпочитате по-гъст сос, добавете арарут или тапиока, за да се сгъсти. Разбъркайте и оставете на котлона още 2-3 минути. |
5
|
За да направите картофеното пюре, сложете картофите да се варят на пара или във вода за 20 минути. Прехвърлете сварените картофи в купа и намачкайте с преса за пюре. Подравете с морска сол. По желание добавете малко кокосово масло. Но може и без него. Към картофите сложете водата, в която са вряли и отново намачкайте, докато добие консистенция на пюре. |
6
|
Сервирайте като на дъното на чинията сложите малко пюре, отгоре подредете кюфтенцата. Залейте с доматения сос и поръсете с пресен магданоз. |