Съставки
-
За кюфтенцата от червен боб
-
2 ч.ч. сварен червен или черен боб, добре отцеден
-
1 глава лук, разрязана на четвъртинки
-
4 скилидки чесън
-
6о г. овесени ядки, без глутен
-
60 г. орехи
-
3 с.л. семена чиа, накиснати в 9 с.л. вода
-
1 с.л. доматено пюре
-
2 с.л. кокосови аминокиселини
-
морска сол, черен пипер
-
1 ч.л. червен пипер
-
1 ч.л. чесън на прах
-
1 ч.л. сушен лук
-
1 ч.л. пушен пипер
-
1 ч.л. кимион
-
За печените сладки картофи:
-
3 големи сладки картофа, нарязани на пръчици
-
1 ч.л. морска сол
-
1 ч.л. риган
-
1 ч.л. пушен пипер
-
1 ч.л. чесън на прах
Как да приготвим
1
|
Накиснете семената чиа във вода и оставете за няколко минути, докато се сгъстят и желират. |
2
|
В купата на кухненски робот сложете добре отцедения боб, лука, чесъна, овесените ядки и орехите. Разбийте за няколко секунди. Добавете чиата, доматеното пюре, кокосовите аминокиселини и всички подправки. Отново разбийте, докато всичко се обедини в гъста смес. |
3
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тавичка, покрита с хартия за печене. |
4
|
Загребете от бобената смес и оформете кюфтенца. Подредете в тавичката и печете във фурната около 25 минути или до готовност. |
5
|
През това нарежете сладките картофи на пръчици. Овкусете с подравките и разбъркайте. |
6
|
Ако фурната ви може да пече на няколко реда, сложете и картофите в тава, покрита с хартия за печене. Ако не, щом извадите кюфтенцата, веднага сложете сладките картофи в същата тава и печете още 20 минути. |
7
|
Сервирайте със свежа зелена салата! |
Всички коментари
Kоментар