Кюфтенца в доматен сос

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

500 гр. телешка кайма
1 яйце
трохи хляб
1 консерва нарязани домати
250 гр. гъби
2 моркова
2 чушки
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
10 листенца босилек
2 ч.л. захар
магданоз
сол
черен пипер 

Алергени

Яйца

Представяме ви телешки кюфтенца в ароматен сос с много зеленчуци. На пръв поглед много напомнят нашите традиционни кюфтета по чирпански, но това е една по-различна версия, с леко средиземноморски привкус.

Как да приготвим

1

В тиган задушете нарязаните на ситно лук и чесън с малко вода, докато омекнат.

2

В голяма купа омесете добре каймата, яйцето, трохите хляб. Добавете омекналите лук и чесън. Добавете в сместа и нарязаните листенца босилек. Овкусете със сол и черен пипер.

3

От сместа оформете кюфтенца с леко влажни ръце.

4

За соса нарежете на ситно морковите, чушките и гъбите. Задушете ги в малко вода. Добавете и консервата домати. Подправете с малко захар, сол и черен пипер. Намалете огъня и сложете кюфтенцата в соса. Гответе около 20-25 мин.

5

Поръсете с прясно нарязан магданоз.

Други рецепти с телешко месо

Рецепти за кюфтенца