Съставки
-
500 гр. телешка кайма
-
1 яйце
-
трохи хляб
-
1 консерва нарязани домати
-
250 гр. гъби
-
2 моркова
-
2 чушки
-
1 глава лук
-
2-3 скилидки чесън
-
10 листенца босилек
-
2 ч.л. захар
-
магданоз
-
сол
-
черен пипер
Как да приготвим
1
|
В тиган задушете нарязаните на ситно лук и чесън с малко вода, докато омекнат. |
2
|
В голяма купа омесете добре каймата, яйцето, трохите хляб. Добавете омекналите лук и чесън. Добавете в сместа и нарязаните листенца босилек. Овкусете със сол и черен пипер. |
3
|
От сместа оформете кюфтенца с леко влажни ръце. |
4
|
За соса нарежете на ситно морковите, чушките и гъбите. Задушете ги в малко вода. Добавете и консервата домати. Подправете с малко захар, сол и черен пипер. Намалете огъня и сложете кюфтенцата в соса. Гответе около 20-25 мин. |
5
|
Поръсете с прясно нарязан магданоз. |
Kоментар