Съставки
-
За просото:
-
1 ч.ч. просо
-
2 ч.ч. вода, зеленчуков бульон или лечебен бульон
-
1 с.л. сушени зеленчуци - морков, праз, лук
-
щипка морска сол
-
За гъбите:
-
250 г. гъби печурки
-
щипка морска сол, черен пипер
-
2 стръка прясна мащерка
-
сокът на 1/2 - 1 лимон
-
За боба:
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
1 консерва червен боб, съдържание само боб и сол
-
1 ч.л. кимион
-
За гуакамолето:
-
2 броя добре узряло авокадо
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
1/2 глава червен лук, нарязана на ситно
-
1 домат, нарязан на ситно
-
сокът на 1/2 лайм
-
люта чушка, по желание
-
кориандър
-
щипка морска сол
-
За доматената салца:
-
2 големи добре узрели домата, нарязани на ситно
-
1/2 глава червен лук, нарязан на ситно
-
1 скилидка чесън, пресована
-
сокът на 1/2 лайм
-
щипка морска сол
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Загрейте тиган с незалепващо покритие. Сложете гъбите, щипка сол и прясната мащерка. Щом започне да загаря, глазирайте със сок от лимон. Добавяйте постепенно по малко лимон, докато гъбите се сготвят. След около 5 минути са готови. |
3
|
Сложете лука и чесъна в тигана с малко вода. Сотирайте, докато омекнат. Добавете червения боб и кимиона. Гответе още 1-2 минути и махнете от котлона. |
4
|
За гуакамолето намачкайте с вилица авокадото. Добавете пресования чесън, нарязания лук, домат, малко сол и сока от лайм. Разбъркайте добре. Отгоре сложете пресен кориандър и люта чушка, нарязана на ситно. |
5
|
За доматената салца смесете в купа нарязаните на ситно домати с червения лук и чесъна. Подправете с лайм и сол. |
6
|
Сервирайте като в голяма чиния или дълбока купа сложите от всички съставки. |
Kоментар