Съставки
-
2 патладжана, нарязани на колелца
-
3 печени чушки, разделени на парчета
-
3 домата, нарязани на колелца
-
1 топка биволска моцарела, нарязана на колелца
-
15-20 листенца пресен босилек
-
3 скилидки чесън, пресовани
-
2-3 с.л. зехтин
-
1/2 ч.л. чили на люспи
-
морска сол
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
2
|
Поръсете с малко сол нарязания патладжан и оставете за 15 минути да се отстрани излишната влажност. След това леко го подсушете с кухненска хартия. Наредете патладжана в тавата и съвсем леко поръсете със зехтин. Може да използвате четчица, за да разнесете добре мазнината, без да прекалявате с количеството. Сложете да се пече във фурната за около 20-25 минути или докато омекне добре. |
3
|
За да наредите куличките започнете с едно парче от печения патладжан. Върху него сложете парче печена чушка, после моцарела, домат, отново патлаждан. Подреждайте куличките директно в тавата за печене. |
4
|
Щом подредите куличките, върнете тавата отново във фурната и запечете за още 10 минути. |
5
|
През това време, направете дресинга с босилек. Накъсайте на ситно листенцата босилек. Сложете ги в бурканче. Добавете скилидките чесън, чилито, солта и зехтинa. Разклатете добре. |
6
|
Извадете куличките от фурната и залейте с босилковия сос. |
Kоментар