Как да приготвим
1
|
Обелете и нарежете на малки кубчета картофите. Залейте ги със съвсем малко разтопено кокосово масло и овкусете с морска сол, черен пипер, чесън на прах и каджунска подправка. Ако нямате каджунска, използвайте друга любима подправка - розмарин, мащерка, риган, салвия. Разбъркайте добре, така че подправките да се разнесат навсякъде и поставете в тавичка, с хартия за печене. Печете около 20 минути на 180 градауса, или докато сладките картофи омекнат. |
2
|
През това време сотирайте гъбите в сух тиган с нарязания чесън. Подправете със сол, черен пипер, мащерка и риган. Разбърквайте периодично, за да не загорят. |
3
|
В купа подредете останалите съставки: сварения нахут, спанака, авокадото, доматите, морковите, червения лук. Добавете от печените сладки картофи и сотираните гъби. |
4
|
Отгоре поръсете с водорасли дулсе и прясно изцеден лимонов сок. |