Съставки
-
1 глава червен лук, нарязана на ситно
-
2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
2 ч.л. кимион на прах
-
1/2 ч.л. кайенски пипер (по желание)
-
2 с.л. доматено пюре (100% само домати, без сол, без захар, без лимонена киселина, без вода)
-
250 г. булгур
-
4 розови домати, нарязани на малки парчета
-
1/2 връзка магданоз
-
няколко листа свежа мента
-
сокът на 1 лимон, прясно изцеден
-
няколко начупени ореха
-
1-2 с.л. меласа от нар (без консерванти, без захар, без глюкоза, без лимонена киселина)
-
няколко зърна от нар
-
1-2 с.л. зехтин, за поръсване (по желание)
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Прибавете доматеното пюре и 175 мл. гореща вода. Сложете булгура, разбъркайте добре, махнете от котлона и похлупете с капак. Подправете с малко сол и черен пипер. Оставете 15 минути, докато булгурът набъбне. |
3
|
Добавете нарязаните домати, магданоз, орехи, мента и зърна от нар. Поръсете с меласа от нар, сок от прясно изцеден лимон и малко зехтин по желание. С повече прясна мента, касърът става по-вкусен, така че сложете поне 10-15 листа. |
4
|
! Задължително използвайте меласа от нар, която НЕ съдържа глюкозо-фруктозен сироп, оцветители, консерванти и захар. Аз използвам месала, която съдържа само нар и фурми. |
Kоментар