Съставки
-
3 големи патладжана, разрязани наполовина
-
2 големи глави лук, нарязани на ситно
-
1 морков, настърган на ренде
-
1/4 главеста целина, настъргана на ренде
-
3-4 домата, настъргани на ренде или доматен сос около 250 мл.
-
4-5 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
1 връзка магданоз, нарязана на ситно
-
2 дафинови листа
-
морска сол, черен пипер
-
кайенски (лют) пипер, по желание
-
резени лимон
-
магданоз, за поръсване
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса. Подредете в тава разрязаните наполовина патладжани. Леко надупчете с вилица сърцевината им, за да се изпекат по-лесно. Печете около 20-25 минути. |
2
|
През това време загрейте на котлона тиган и сложете лука, моркова и целината. Добавете малко вода и задушените зеленчуците. След 5-7 минути добавете доматите, чесъна и магданоза. Подправете със сол, черен пипер, кайенски пипер и дафинови листа. Задушете още няколко минути, докато течността се изпари. |
3
|
Напълнете изпечените патладжани с доматения сос. По желание може отгоре да сложите резенчета домати. Върнете във фурната и печете още 20-25 минути. |
4
|
Сервирайте с резени лимон и магданоз. |
Kоментар