• Начало
  • Основни
  • Задушени кюфтенца в доматен сос с джинджифил и куркума

Задушени кюфтенца в доматен сос с джинджифил и куркума

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За кюфтенцата:
500 г. свинска кайма
1/2 глава настърган лук
2 скилидки чесън, пресовани
2 см. корен джинджифил, настърган
2 стръка магданоз, нарязан на ситно
1 яйце
3 с.л. панко трохи или галета
морска сол и смлян черен пипер
2 с.л. зехтин
За доматения сос:
2 с.л. зехтин или кокосово масло
1 глава лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън, пресовани
2 см. корен джинджифил, настърган
1 корен куркума, настърган
1/2 ч.л. кайенски пипер
400 г. доматен сос
морска сол и прясно смлян черен пипер
магданоз
Основни неща

Задушените кюфтенца в доматен сос с джинджифил и куркума са питателни и много сгряващи. Чесънът, джинджифилът и кайенският пипер им придават една много приятна пикантност и аромат. Това ястие е чудесен избор за студените зимни дни, заради здравословните му съставки - които упорито се борят да държат вирусите далеч от нас.

Съставки

Как да приготвим

1

За кюфтенцата смесете всички съставки много добре и оформете около 18-20 кюфтенца.

2

Загрейте зехтина в тиган и запържете кюфтенцата, докато покафенеят от всички страни. Извадете и оставете настрани кюфтенцата.

3

Забършете с кухненска хартия тигана и отново загрейте малко зехтин. Добавете лука, чесъна и джинджифила и запържете за около 3 минути. После сложете куркумата и кайенския пипер. Изсипете доматения сос. Върнете в тигана и кюфтенцата. Подправете с морска сол и черен пипер. При нужда добавете малко вода. Затворете с капак и задушете за 10 минути.

4

Сервирайте топли с накъсан магданоз.

Други наши рецепти за кюфтенца

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече