Съставки
-
За кюфтенцата:
-
500 г. свинска кайма
-
1/2 глава настърган лук
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
2 см. корен джинджифил, настърган
-
2 стръка магданоз, нарязан на ситно
-
1 яйце
-
3 с.л. панко трохи или галета
-
морска сол и смлян черен пипер
-
2 с.л. зехтин
-
За доматения сос:
-
2 с.л. зехтин или кокосово масло
-
1 глава лук, нарязана на ситно
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
2 см. корен джинджифил, настърган
-
1 корен куркума, настърган
-
1/2 ч.л. кайенски пипер
-
400 г. доматен сос
-
морска сол и прясно смлян черен пипер
-
магданоз
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Загрейте зехтина в тиган и запържете кюфтенцата, докато покафенеят от всички страни. Извадете и оставете настрани кюфтенцата. |
3
|
Забършете с кухненска хартия тигана и отново загрейте малко зехтин. Добавете лука, чесъна и джинджифила и запържете за около 3 минути. После сложете куркумата и кайенския пипер. Изсипете доматения сос. Върнете в тигана и кюфтенцата. Подправете с морска сол и черен пипер. При нужда добавете малко вода. Затворете с капак и задушете за 10 минути. |
4
|
Сервирайте топли с накъсан магданоз. |
Kоментар