Съставки
-
15 кори за лазаня
-
400 г кайма
-
250 г гъби печурки
-
1 глава лук
-
2 скилидки чесън
-
500 мл доматен сос
-
125 г крема сирене
-
200 г заквасена сметана
-
60 мл прясно мляко
-
300 гр кашкавал
-
босилек
-
сол на вкус, черен пипер
Как да приготвим
1
|
Може предваритено да сварите корите за лазанята или да ги изполвате сурови. Това зависи от вида кори, които сте взели. Варенето е по-трудоемко, но пък после те стават по-меки и по-сочни. Ако изберете този вариант, варете ги в леко подсолена вода за около 5 минути. Слагайте ги една по една, за да не залепнат. |
2
|
Запържете лука, чесъна и каймата в малко вода. Добавете гъбите и задушете под капак за около 10 мин. |
3
|
Добавете доматения сос и босилека. Овкусете и оставете да къкри още 5 минути. |
4
|
|
5
|
Изсипете 1/3 от доматения сос в тавата. Отгоре подредете 5 кори лазаня. После добавете втората част от соса, отново 5 кори и накрая последната част сос, и отново 5 кори. |
6
|
Изсипете млечния сос и гарнирайте с настъргания кашкавал. |
7
|
Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. |
Всички коментари
Kоментар