Съставки
-
500 г. филе от сьомга, нарязано на парчета (без кожата)
-
200 г. пушена сьомга, нарязана на парчета
-
4-5 картофа, нарязани на тънки шайби (ако картофите имат хубава кора, само ги почистете и не ги белете)
-
500 мл. пълномаслена сметана
-
200 мл. заквасена сметана
-
100 мл. пълномаслено мляко
-
1 глава червено цвекло, сварено, обелено и нарязано на шайби
-
1 връзка копър, нарязана на ситно
-
зехтин
-
морска сол и смлян черен пипер
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе тавичка, която сте намазнили с малко зехтин или масло на дъното. |
3
|
В друг съд загрейте на котлона двата вида сметана и млякото, докато забълбукат и оставете настрана. Подправете със сол и черен пипер. |
4
|
|
5
|
Печете около 1 час, докато картофите омекнат напълно. |
Kоментар