Съставки
-
120 г. бекон, нарязан на парчета
-
800 г. говеждо месо от бут, нарязано на парчета
-
1 голям морков, нарязан на колелца
-
1 голяма глава лук, нарязана на колелца
-
2 ч.ч. червено вино
-
2 ч.ч. говежди бульон
-
1 с.л. доматено пюре
-
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
1/2 ч.л. мащерка
-
1 дафинов лист
-
20 бр. бели малки лукчета (арпаджик)
-
250 г. пресни гъби (аз използвах пачи крак), почистени и нарязани
-
30 г. масло за сотиране на гъбите
-
магданоз, за сервиране
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Сотирайте и говеждото месо за няколко минути, за да покафеене. Прехвърлете и месото при бекона. |
3
|
В мазнината от месото запържете нарязните зеленчуци. Върнете обратно месото и бекона. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете виното, говеждия бульон, доматеното пюре, чесъна и подправките и малките лукчета. |
4
|
Пуснете слоукукъра на програма за бавно готвене с температура 120 градуса за 8 часа. |
5
|
Малко преди да е готово, около половин час преди края на програмата, сотирайте на тиган в масло гъбите пачи крак. После ги добавете към яхнията. |
6
|
Накрая засилете градусите на 150 и сменете програмата на печене за още 40 минути. |
7
|
Поръсете с магданоз и сервирайте с картофено пюре. |
Kоментар