Съставки
-
3 ч.ч. спанак
-
сокът на 1/2 портокал
-
За карфиоления ориз:
-
1/4 глава карфиол
-
1 ч.л. кимион на прах
-
1 ч.л. червен пипер
-
1/2 ч.л. тика масала
-
1/8 ч.л. хариса или кайенски пипер
-
морска сол
-
пресен магданоз или кориандър
-
За гуакамолето:
-
1 добре узряло авокадо
-
1 домат, нарязан на ситно
-
1/4 глава черен лук, нарязана на ситно
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
сокът на 1/2 лайм
-
морска сол
-
пресен кориандър
-
За доматената салца:
-
2 домата, нарязани на ситно
-
1/2 глава червен лук, нарязан на ситно
-
1/2 червена чушка, нарязана на ситно
-
2 скилидки чесън, пресовани
-
морска сол
-
сокът на 1/2 лайм или лимон
-
пресен магданоз
Как да приготвим
1
|
|
2
|
За да направите гуакамолето намачкайте добре авокадото. Добавете нарязаните на ситно домати, червен лук и пресования чесън. Овкусете с морска сол и сок от лайм. Поръсете отгоре с кориандър. |
3
|
За да направите доматената салца смесете в купа нарязаните на ситно домати, червена чушка, лук и чесън. Овкусете с морска сол, сок от лимон и поръсете с магданоз. |
4
|
Сервирайте бурито купата като сложите в основата спанака. Поръсете го щедро със сок от портокал. Отгоре подредете по няколко лъжици от карфиоления ориз, гуакамолето и доматената салца. |
Kоментар