Съставки
-
500 г. брюкселско зеле, почистено и разрязано на две
-
120 г. бекон, без консерванти, нарязан на малки парчета
-
2 с.л. масло
-
3 скилидки чесън, пресовани
-
400 мл. заквасена сметана
-
50 г. сирене бри, нарязано на малки парчета
-
50 г. пекорино или пармиджано, настъргано
-
морска сол и прясно смлян черен пипер
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса. |
2
|
В тиган, без мазнина, запържете бекона, докато придобие загар и пусне аромата си. Махнете от тигана и оставете настрани. |
3
|
В същия тиган добавете маслото и брюкселското зеле. След 2-3 минути сложете и чесъна. Брюкселското зеле трябва да омекне леко и добие лек загар от двете страни. |
4
|
Прибавете сиренето бри и заквасената сметана. Подправете с морска сол и черен пипер. Оставете на котлона още 2-3 минути. Прибавете и настърганото пекорино и забъркайте добре. |
5
|
Изсипете всичко в касерола и печете във фурната 20-25 минути. |
6
|
Сервирайте топло с още настъргано пекорино отгоре. |
Kоментар