Съставки
-
2 ч.ч. бял боб
-
100 гр. бекон
-
2 глави лук
-
3 с.л. меласа
-
1/2 ч.ч. кетчуп
-
2 ч.л. горчица
-
1 с.л. сос Уорчестър
-
1/4 ч.ч. кафява захар
-
сол
-
черен пипер
Как да приготвим
1
|
Накиснете в студена вода боба за една нощ. След това изплакнете боба и поставете в тенджера. Варете около 1 -2 часа, докато бобът омекне. Прецедете и запазете течността от варенето на боба. |
2
|
Подгответе 2 гювечете с капак, в които ще се пече боба или касерола, която ще покриете с алуминиево фолио. |
3
|
Покрийте дъното на гювечето с боба. Отгоре наредете резени бекон. Върху бекона поръсете с нарязания лук. След това отново сложете боб, после бекон и пак лук. |
4
|
В нагорещен тиган смесете цялата меласа, солта, пипера, горчицата, кетчупа, соса Уорчерстър и кафявата захар. Оставете сместа за заври и с нея залейте боба. За да покриете боба сложете от водата, в която е врял. Поставете капака на гювечето или алуминиевото фолио. |
5
|
В предварително загрята фурна на 160 градуса сложете боба да се пече за около 2 часа. |
Kоментар