Съставки
-
300 г. сух бял боб
-
2 стръка праз лук, нарязани на колелца
-
2-3 моркова, нарязани на малки парчета
-
1 червена чушка, нарязана на малки парчета
-
2 стръка стъблена целина, нарязана на колелца
-
5-6 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
150 мл. доматен сос
-
червен пипер
-
кимион
-
девисил
-
джоджен
-
сминдух
-
сол и черен пипер
-
пресен магданоз, за сервиране
-
няколко скилидки чесън, за сервиране
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Пригответе си голям глинен съд с капак, гърне. Сложете всички съставки в гърнето без доматения сос, залейте с вода да покрие всичко и малко отгоре и затворете с капака. |
3
|
Сложете във фурната на 200 градуса, докато водата в съда заври и после намалете на 180 градуса. На по-късен етап, след около 40-50 минути добавете доматения сос. Печете до готовност. |
4
|
|
5
|
Сервирайте топъл с пресен магданоз и пресована скилидка чесън отгоре. |
Всички коментари
Kоментар