Смути с кейл, спирулина и вишни
Кейлът е силно алкална храна, богата на витамин С, витамин А, витамин К, фибри и хлорофил. Той е леснодостъпна суперхрана, засилва имунната система, подпомага черния дроб и храносмилателната система. Вишните са също богати на витамин С, съдържат антиоксиданти, имат силно противовъзпалително действие. Спирулината е богата на желязо, калций, има силна концентрация на хлорофил, съдържа витамин А, витамини от група Б, витамин Е и К.
Аз си приготвям сутрин за закуска, след обичайния сок от целина, смути с кейл, спирулина и вишни. Това смути подпомага тялото ми да се пречисти и ми доставя протеини, аминокиселини, витамини, минерали и фибри.
Съставки
-
1 банан
-
3 големи листа кейл, почистени от дръжките и основната жилка по средата
-
50 г. вишни, без костилки, може пресни или замразени
-
1 ч.л. джинджифил, настърган
-
1 ч.л. спирулина на прах
-
1 ч.л. ечемични стръкове на прах
-
500 мл. кокосова вода
-
1 с.л. кленов сироп или мед по желание
Как да приготвим
|
Сложете всички съставки в блендер и блендирайте за 1-2 минути, докато кейлът се раздроби добре.
|
|
По желание добавете кленов сироп или мед и консумирайте веднага.
|
Kоментар