Малинада с рози

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

125 г. малини, пресни или замразени 
сокът от 3 лимона
2 с.л. листенца от роза Дамасцена
2-3 с.л. суров мед
пречистена вода 

Розите са едни от най-красивите цветя, които се използват от древни времена за хранителни и лечебни цели. Розовите листенца съдържат витамини C, A, D, E и B-комплекс и минерали като цинк, желязо и селен. Венчелистчетата имат седативни, антибактериални, противовъзпалителни, антидепресантни и подобряващи настроението свойства.

Малините са едни от най-богатите на антиоксиданти плодове и са важна храна за оптималното ни здраве.

Малинадата с рози е невероятна за споделяне или да й се насладим в тишина и уют. Тя е дълбоко хидратираща и освежаваща.

Как да приготвим

1

Залейте с гореща вода розовите листа и оставете да се запарят за 10 минути.

2

През това време намачкайте малините с лъжица, докато станат на пюре. Ако използвате замразени малини, първо ги оставете да се размразят и след това ги намачкайте.

3

Изстискайте сока от трите лимона и прехвърлете в кана. Добавете малините, чая от рози и напълнете каната с вода. Сложете малко мед и разбъркайте.

4

Сервирайте малинадата охладена с малко лед. 

Още рецепти за напитки

Още рецепти с листа от роза