Горещ шоколад
Горещ шоколад без грам угризения. Винаги съм обичала горещ шоколад. Но винаги е бил толкова сладък, че после изпивам цяла чаша вода. Този обаче не е такъв. Има лек и приятен сладникаво-горчив привкус от бадемовото мляко и бадемовата сметана и нотка топлина от разтопения черен шоколад. Разбира се, ако предпочитате, може да засилите вкуса на шоколада и да добавите повече, но за мен това е достатъчно. И най-важното не съдържа нито лактоза, нито захар.
Съставки
-
300 мл. бадемово мляко, неподсладено
-
30 г. черен шоколад, начупен на парчета
-
2-3 с.л. бадемова сметана, разбита
-
1 ч.л. мед
-
1/2 ч.л. канела
Как да приготвим
|
Загрейте бадемовото мляко, но без да завира.
|
|
Свалете от котлона и сложете шоколада вътре. Разбъркайте добре, докато шоколадът се разтопи.
|
|
Сервирайте във висока чаша. Отгоре добавете малко бадемова сметана, разбита с малко мед. Поръсете с канела и консумирайте топло.
|
|
|
Kоментар