Ябълка - променяща живота
Ябълките са хрупкава, сладка и засищаща закуска, която има имуностимулиращи и предотвратяващи заболяванията свойства. Те са силно алкален плод, който има способността да утолява жаждата незабавно, дори и на клетъчно ниво. Ябълките са също невероятен детоксикатор и съдържат както ябълчена, така и винена киселина, които помагат за премахване на примеси от черния дроб и жлъчния мехур.
Яденето на две или повече ябълки на ден може да помогне за предотвратяване на рак на дебелото черво, черния дроб, гърдата, простатата и белите дробове и може драстично да намали риска от инсулт. Ябълките са критична храна за черния дроб и имат много неоткрити свойства, които поддържат здравето на черния дроб. Ябълките са особено богати на фитонутриенти и антиоксиданти. Доказано е, че те са полезни при невро-дегенеративни заболявания, като болестта на Алцхаймер и Паркинсон, както и при бронхиални проблеми като астма.
Ябълките имат чудесни противовъзпалителни свойства и осигуряват значителни резултати за тези, които страдат от автоимунни заболявания, като болестта на Адисън, кардиомиопатия, цьолиакия, лупус и множествена склероза. Ябълките съдържат пектин, които са гелообразни фибри, които могат да предотвратят гниенето на протеина в храносмилателния тракт. Пектинът действа като чревна метла за почистване и измитане на остатъците от дебелото черво.
Ябълките са най-доброто средство за прочистване на дебелото черво. Докато пектинът в ябълката се движи през червата ви, той събира и освобождава тялото ви от микроби като бактерии, вируси, дрожди и плесени. Ябълките помагат при бактериален свръхрастеж в тънките черва и други храносмилателни разстройства.
Пектинът е особено полезен за тези, които страдат от запек или фекална импакция. Доказано е също, че ябълковият пектин се свързва с радиоактивни остатъци и токсични тежки метали като олово и живак и безопасно ги отстранява от тялото. Още едно предимство на ябълковия пектин е, че той има способността да ограничава количеството мазнини, които нашите мастни клетки могат да абсорбират, като изгражда бариера, която естествено контролира натрупването на мазнини в тялото, което го прави чудесен избор за всяка програма за отслабване.
Противовъзпалителните свойства на ябълката я правят най-добър избор, когато се сблъскате с практически всяко заболяване. Енцефалит (мозъчно възпаление), синдром на раздразнените черва (чревно възпаление) и вирусна инфекция (която може да доведе до възпаление на нервите) са само няколко състояния, при които ябълките могат да играят критична хранителна роля за успокояване на вашата система, като помагат за намаляване на вирусния и бактериален товар, който създава възпаление.
Фитохимикалите в ябълките ги правят истинска храна за мозъка, като захранват невроните и повишават електрическата активност. Ябълките с червена кора съдържат антоцианини и дори следи от малвидин (вид антоцианидин), които са частично отговорни за червения цвят. Тези пигменти имат свойства против затлъстяване и съединения, които увеличават храносмилателната сила, насърчавайки загубата на тегло.
Ябълките също имат следи от флавоноиди, рутин и кверцидин – фитохимикали, отговорни за детоксикацията от тежки метали и радиация – както и аминокиселините глутамин и серин, които помагат за детоксикацията на мозъка от мононатриев глутамат. Този плод помага за пречистването на органите, включително черния дроб, подобрява циркулацията на лимфната система, възстановява увредената кожа и регулира кръвната захар.
Съвети:
Червените ябълки са най-полезни.
Опитайте да ядете по 3 ябълки на ден. Ако успеете, ще видите подобрение във вашето здравословно състояние.
Обелките на пресните, неизмити, отглеждани без пестициди, ненамазани с восък ябълки съдържат микроогранизми, които са критични за здравето на нашите черва и имунна система.
Самото действие на бране на ябълки от дърво е една от най-силните заземяващи медитации, които може да практикувате.
Публикацията е изготвена на базата на съветите и препоръките на Антъни Уилям (Anthony William Medical Medium)
Този блог, неговото съдържание и материали са представени единствено с информационна цел и не са заместител на медицински съвет, диагноза или лечение. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки. Екипът на Кулинарен блог - здравословно в кухнята с Тони не са медицински лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги.