Фурми - помощник в храносмилането
Фурмите са идеална храна за увеличаване на енергията и мозъчната дейност. Те са добър източник на витамини А и В-комплекс. Богати са на минерали като желязо, калций, манган, мед и калий. Фурмите помагат за изграждането на костна и мускулна сила и са били използвани от хилядолетия от спортисти за подобряване на физическата издръжливост, ловкост и сила.
Фурмите съдържат противовъзпалителни и антиинфекциозни свойства, което ги прави отлична храна за тези, които страдат от хронични инфекции и автоимунни заболявания. Те също така помагат за контролиране на сърдечния ритъм и кръвното налягане, което осигурява защита срещу инсулти и коронарни сърдечни заболявания. Фурмите съдържат лесно смилаеми фибри, за които е установено, че помагат за предотвратяване на рак на дебелото черво, простатата, белия дроб, ендометриума, гърдата и панкреаса.
Фурмите помагат за понижаване на LDL (лошия) холестерол, облекчават запек, подобряват анемията и предотвратяват дегенерация на макулата на окото.
Фурмите са невероятни за храносмилателната система. Като една от най-антипаразитните храни на планетата, фурмите се свързват, унищожават и измитат паразитите; дрожди, плесени и други гъбички; тежки метали; непродуктивни бактерии; вируси; и други отровни патогени от червата. Това ги прави едни от най-успешните унищожители на кандида. Фурмите също помагат за възстановяване на перисталтичната функция на червата, обучавайки отново чревния тракт след парализа или дисфункция да се движи правилно и да изхвърля гниещата храна .
Противно на общоприетото схващане, фурмите са идеална храна и за хора, страдащи от диабет и хипогликемия, тъй като те доставят жизненоважна глюкоза в черния дроб – справяйки се със загубата на глюкоза, която е отговорна за проблемите с кръвната захар. Те също са идеални за спортисти и активни хора, тъй като високото съдържание на калий и плодова захар е идеално за презареждане на мозъка и мускулите, които разчитат на глюкозата, за да имаме сила при упражнения.
Фурмите са богати на близо 70 биоактивни минерала, които поддържат надбъбречните жлези. Те са една от най-полезните за сърцето храни. Съдържат рекордно голямо, неоткрито количество аминокиселини. Аминокиселините във фурмите, като левцин, помагат за повишаване на калия в плода до най-високия му потенциал за поддържане и укрепване на мускулите и нервите. Този процес също така спира млечната киселина да превземе тялото, когато то е подложено на стрес.
Фурмите също са богати на противоракови свойства, което ги прави задължителни за всеки, който търси помощ за превенция на заболявания и оптимално здраве.
За да се възползвате от ползите на фурмите, яжте по 4-6 фурми на ден. Похапвайте фурми самостоятелно или ги включете в купи с плодове, смутита, салати, дипове, дресинги за салати, тортили от маруля или рулца с нори.
Има няколко разновидности на фурми, включително Medjool, Deglet Noor, Zahidi, Honey, Khadrawi, Halawi и Barhi. Всеки сорт е уникален и се различава по сладост, вкус и текстура. Например фурмите Khadrawi са малки, много меки, топят се в устата и са супер сладки, докато фурмите Deglet Noor са твърди и по-дъвчащи с по-богат дълбок вкус.
Фурмите Medjool са едни от най-популярните фурми с кралски размер и вкусен месест вкус. Фурмите могат да се консумират направо като бърза закуска и също да се комбинират с пръчици целина и резенчета краставица като балансирана, високоенергийна закуска. Те могат да се смесят с малко вода и да се превърнат в мус от фурми.
Фурмите също са вкусни, когато се добавят към смутита и/или салати. Могат да бъдат нарязани с орехи, кокос, джинджифил или други подправки и пресовани в домашно приготвени енергийни блокчета и десерти. Те могат да осигурят чудесен енергиен тласък и да помогнат за съживяване на тялото по всяко време на деня.
Публикацията е изготвена на базата на съветите и препоръките на Антъни Уилям (Anthony William Medical Medium)
Този блог, неговото съдържание и материали са представени единствено с информационна цел и не са заместител на медицински съвет, диагноза или лечение. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки. Екипът на Кулинарен блог - здравословно в кухнята с Тони не са медицински лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги.