Смокини- храна за мозъка и червата
Смокини - храна за мозъка и червата
Яжте по 9 смокини на ден за максимум ползи!
- помагат за изграждане на храносмилателната имунна система
- поддържат невроните и синапсите в мозъка
- чудесна храна за прочистване на червата
- помагат при дивертикулит, възпаление на апендикса, запек, възпалено дебело черво
- подхранват и изграждат невротрансмитерите
- помагат при Алцхаймер, Паркинсон, деменция и други неврологични заболявания.
Антъни Уилям, Лечителят Медиум
Смокините са високо ценен и хранителен плод, който се използва за лечение на почти всички известни болести от древни времена. Те могат да осигурят изключителни количества енергия и жизненост на тялото, както и да помогнат за възстановяването на храносмилателната, сърдечно-съдовата, лимфната, репродуктивната, мускулната, имунната и скелетната система.
Смокините са едни от най-алкалните плодове и са богати на минерали като калций, желязо, калий, селен и цинк. Всъщност, смокините са един от най-големите източници на лесноусвоим калций в растителния свят, което ги прави чудесен избор за предотвратяване на остеопороза, а съдържанието им на калий може да помогне и за предотвратяване на хипертония.
Смокините имат способността да се свързват с киселини в тялото, които се натрупват като мастни топчета и да ги изхвърлят от тялото, което ги прави добро допълнение към всяка програма за отслабване. Те също действат като отлично слабително и високото им съдържание на муцин помага за елиминирането на токсичните отпадъци и слузта от дебелото черво. По същия начин те също са много полезни за хора, които страдат от астма, тъй като могат да помогнат за изтичане на храчки от тялото.
Смокините имат способността да убиват лошите бактерии, като същевременно насърчават натрупването на добри бактерии като ацидофилус в червата. Смокините съдържат хлорогенна киселина, която може да помогне за понижаване на нивата на кръвната захар и контролиране на нивата на глюкозата при диабет тип 2.
Ако търсите отговори за здравето на мозъка и червата, не търсете повече. Смокинята е най-добрият инструмент за балансиране на тези два преплетени аспекта на благосъстоянието. Смокините имат уникални фитохимикали, които са свързани с минерали като бионаличен калий и натрий, които специално подхранват и изграждат невротрансмитери, като същевременно поддържат невроните и синапсите в мозъка. Това е мощен плод за предотвратяване на Алцхаймер, Паркинсон, деменция и други неврологични заболявания, включително амиотрофична латерална склероза.
Относно червата, смокините са, подобно на фурмите, една от най-ефективните храни за прочистване на червата на планетата. Обвивката на смокинята храни добрите чревни бактерии и също така е антисептична, убива непродуктивни чревни бактерии, паразити, мухъл и токсични тежки метали. Семенцата на смокинята попадат в чревните пукнатини и помагат за унищожаването на болестотворни бактерии, вируси и гъбички, които се крият в тези джобове. Месестата част и фибрите на плода масажират чревната лигавица и изграждат храносмилателната имунна система, за да ни помогнат да се справим със стомашни болки и подуване на корема.
Смокините помагат при всички видове чревни проблеми, включително дивертикулит, възпаление на апендикса, запек, възпалено дебело черво и усложнения от клостридиум дифициле.
Смокините са с високо съдържание на витамини като витамини от група В, които са специално свързани с фитохимикали за намаляване на радиацията в тялото. Освен това са богати на микроелементи, микронутриенти, антиоксиданти и много други. Смокините са чудесна храна за всякакви болести; те никога не трябва да се пренебрегват. Следващия път, когато имате здравословен проблем, помислете за смокините като за тайно оръжие.
Пресните смокини са невероятно лакомство през сезона, но когато пресните смокини не са налични, опитайте да накиснете малко сушени смокини във вода за няколко часа и ги смесете в сладък и кремообразен пудинг от смокини или добавете към смути за вкус и хранителен тласък. Похапвайте пресни или сушени смокини за източник на хранителни вещества и енергия, които могат да помогнат на тялото ви да функционира оптимално през целия ден.
За да се свържете с всичко, което смокините могат да ви предложат, както от гледна точка на хранителни вещества, така и от метафизична гледна точка, опитайте се да ядете девет смокини на ден (или кратно на девет). Дъвченето на пръчка целина (богата на минерални соли) с всяка смокиня, която ядете, е перфектна хранителна комбинация.
Публикацията е изготвена на базата на съветите и препоръките на Антъни Уилям (Anthony William Medical Medium)
Този блог, неговото съдържание и материали са представени единствено с информационна цел и не са заместител на медицински съвет, диагноза или лечение. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки. Екипът на Кулинарен блог - здравословно в кухнята с Тони не са медицински лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги.