Кориандър - билката, която променя животи
Кориандърът е уникална билка, която е пълна с витамини А, К и С, минерали като желязо, калций и магнезий и има повече антиоксиданти от повечето плодове или зеленчуци. Кориандърът е забележителен детоксикатор на тежки метали и е в състояние да отстрани живака и алуминия от мястото, където се натрупват в мастните тъкани.
Кориандърът е способен да мобилизира бързо живака от мозъка и централната нервна система, като го отдели от мастната тъкан, придвижи го в кръвта и лимфата, където да се закачи за синьо-зелените водорасли като спирулина и да напусне безопасно и ефективно тялото. Кориандърът и синьо-зелените водорасли, използвани заедно, са печеливша комбинация и природно чудо, което дава огромно облекчение на тези, които страдат от отравяне с живак или друга токсичност.
Кориандърът е изключително ценен при отстраняване на тежки метали и други токсини от системите и органите в човешкото тяло, особено от черния дроб. Всъщност, е невероятен детоксикатор на черния дроб сам по себе си.
Магията на кориандъра за детоксикация на мозъка се крие в живата вода в стъблата и листата му. Тази жива вода може да преминава през кръвно-мозъчната бариера; в нея има минерални соли като натрий, калий и хлорид, които са свързани с мощни фитохимикали. Когато попаднат в тялото, тези ценни соли се свързват към естествените пътища на други минерални соли, които преминават през кръвния поток, лимфната течност и гръбначномозъчната течност.
Когато минералните соли срещнат аминокиселините глицин и глутамин по време на движението си, те се свързват с тях, образувайки най-добрите невротрансмитери. Мозъкът е магнит за минерални соли и когато извлича тези скъпоценни минерални солни съединения от кориандъра, се получава и допълнителен ефект: усвоява и фитохимикали, които съзнателно премахват токсичните тежки метали от мозъка, освобождавайки невроните от токсични окислени остатъци от тежки метали, така че да могат да функционират по най-добрия начин.
Кориандърът е една от най-добрите билки за поддръжка на надбъбречните жлези, чудесен е за балансиране на нивата на глюкоза в кръвта, предотвратява покачването на тегло, замъгленост на ума и проблеми с паметта.
Кориандърът също така съдържа антибактериално съединение, наречено додеценал, което има способността да убива бактериите от салмонела и да предотвратява отравяне със салмонела. Кориандърът е много полезен при болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон, артрит, диабет, вирусни и бактериални инфекции, хепатит, колит, обсесивно-компулсивни разстройства, аутизъм, синдром на Турет, безплодие и парализа на Бел. Кориандърът е много полезен и при автоимунни заболявания като фибромиалгия, болест на Адисон, синдром на Гилен-Баре, синдром на раздразнените черва, множествена склероза и синдром на хроничната умора.
Кориандърът подпомага стомаха, далака, надбъбречните жлези, щитовидната жлеза, панкреаса, пикочния мехур и белите дробове. Също така е много полезен за намаляване на лошия холестерол и повишаване на добрия холестерол. Кориандърът често се изстисква с целина и ябълки за лечебна напитка. Изцеждането на сок от кориандър е един от най-ефективните начини да получите поне една връзка или повече кориандър на ден.
Кориандърът има силни антивирусни свойства - помага да се поддържат ниски нивата на Епщайн Бар вирус, вирус на херпес зостер, цитомегала вирус, човешки херпес вирус и други херпес вируси във всичките им различни форми, както и вируса на ХИВ.
Кориандърът е невероятен за отстранява на вируса на Епщайн Бар. Той се свързва с токсични тежки метали като живак и олово, които подхранват вируса. Също така се свързва с невротоксините, които отделя вируса на ЕЩБ, които могат да причинят изтръпване и скованост, болки, възпаление, депресия, тревожност и др.
Има също антибактериални свойства, помага да се преборите с почти всяка форма на бактерии и да изчистите тялото си от отпадъците. Няма значение дали вие харесвате вкуса на кориандъра или не, паразитите определено не го харесват и напускат тялото ви, дори и глистите.
За всяко хронично или мистериозно заболяване, независимо дали е диагностицирано, погрешно диагностицирано или недиагностицирано, кориандърът е задължителен.
Кориандърът може да се добавя и към смутита, салси, салати, гуакамоле, супи, песто, домати, боб и различни зеленчукови ястия.
А вие използвате ли кориандър във вашето ежедневно хранене. Харесвате ли вкуса му или не може да го понасяте?
На какво всъщност се дължи неприязънта към кориандъра? Когато човек усети рязък, остър вкус от билката, това означава, че тя или той има по-висока степен на окисление на тежки метали в организма си. Това не означава, че човекът притежава по-високо ниво на токсични тежки метали. По-скоро тежките метали (в този случай обикновено комбинация от алуминий, никел и/или мед, независимо от нивото) в нейното или неговото тяло корозират бързо. Корозията означава, че има токсично оттичане, което си проправя път към лимфната система и слюнката на човека. В момента, в който кориандърът влезе в контакт с устата, неговите фитохимикали започват да се свързват с всеки окислителен поток в устната кухина - ако има много от тези остатъци в слюнката на човек, това може да доведе до неприятно усещане при ядене на кориандър. С други думи, ако някой не харесва кориандъра, има голям шанс тя или той наистина да се нуждае от него.
Най-лесният начин да включите кориандъра в вашето ежедневие е като си приготвяте всяка сутрин Смути за пречистване от тежки метали.
Публикацията е изготвена на базата на съветите и препоръките на Антъни Уилям (Anthony William Medical Medium)
Този блог, неговото съдържание и материали са представени единствено с информационна цел и не са заместител на медицински съвет, диагноза или лечение. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки. Екипът на Кулинарен блог - здравословно в кухнята с Тони не са медицински лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги.