Съставки
-
5 с.л. кокосово брашно
-
5 с.л. какао на прах
-
1/4 ч.л. морска сол
-
1/2 ч.л. сода бикарбонат
-
1/4 ч.л. джинджифил на прах
-
1/4 ч.л. канела на прах
-
1/4 ч.л. индийско орехче на прах
-
5 яйца
-
2 с.л. кокосово мляко (от консерва)
-
40 мл. кокосово масло, разтопено
-
120 мл. кокосов нектар
-
кокосови стърготини (за украса, по желание)
Как да приготвим
1
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тавичка с размери 20х20 см., леко намазнена с кокосово масло. |
2
|
В купа смесете и разбъркайте добре всички сухи съставки. |
3
|
В друга добавете яйцата, млякото, маслото и кокосовия нектар. Разбийте с миксер добре за 1-2 минути. Прибавете сухата смес към течната и продължете да разбивате на ниска скорост. |
4
|
Прехвърлете шоколадовата смес в приготвената тавичка. Аз използвах силиконови формички елха, които нямат нужда от намазняване. |
5
|
Печете 25 минути. Проверете с клечка за зъби средата на браунито. Ако е суха, то е готово. |
6
|
Оставете браунито да изстине и разрежете. |
7
|
Поръсете с кокосови стърготини за повече коледно настроение. |
Kоментар