Как да приготвим
1
|
|
2
|
Сложете в блендер лешниците и ги смелете на ситно брашно. Прехвърлете ги в купа. Добавете в блендера фурмите с малко гореща вода и разбийте, докато станат на паста. Прибавете ги към смлените лешници. Сложете и какаото и кокосовото масло. Разбъркайте добре, докато всичко се събере на една топка. Разпределете сместа по равно между четирите ринга. С пръсти притиснете добре отгоре. |
3
|
Почистете блендера и сложете в него накиснатото кашу. Ако не разполагате с 4 часа, накиснете кашуто в гореща вода за половин час. Добавете кокосовото мляко, кокосовото масло, етеричното масло от портокал, кленовия сироп и лимоновия сок. Блендирайте 2-3 пъти за по няколко секунди. Трябва да се получи гладък крем, без парченца кашу. Изсипете крема върху ядковата основа в 4 ринга и приберете във фризера. |
4
|
За топинга загрейте в малка касерола червените боровинки с малко вода, колкото да ги покрие. Добавете кленовия сироп и агар агар и бъркайте на котлона за около 2 минути. Махнете от котлона и оставете да изстине за 5 минути. Добавете капките етерично масло от портокал. Ако нямате етерично масло, заменете водата с прясно изцеден портокалов сок. |
5
|
Извадете от фризера мини тортичките и ги залейте равномерно с боровинковата глазура. Върнете обратно във фризера за около 2-3 часа, за да стегнат добре. |
6
|
После с помощта на бутало избутайте мини тортите нагоре. Обикновено в комплекта за малките рингове има такова бутало. Подредете в кутия или в тава и съхранявайте на хладно. |
7
|
Преди сервиране изкарайте на стайна температура за 1 час или в хладилника за 3 часа. |