Съставки
-
500 г. пълнозърнесто брашно от лимец
-
2 ч.л. бакпулвер
-
1/2 ч.л. сода бикарбонат
-
1 ч.л. канела на прах
-
1/2 ч.л. джиджифил на прах
-
1/2 ч.л. кардамон на прах
-
1/2 ч.л. индийско орехче на прах
-
100 г. кокосова захар
-
120 г. мед
-
1 яйце
-
100 мл. кокосово масло
Как да приготвим
1
|
Загрейте на котлона в малка тенджерка кокосовата захар и меда. Бъркайте, докато захарта се стопи и махнете от котлона. Добавете кокосовото масло и яйцето и разбъркайте добре. |
2
|
В отделна купа смесете всички сухи съставки. Прибавете ги към течните на два пъти, докато брашното се поеме напълно. |
3
|
Приберете тестото в хладилника за поне 2 часа, а най-добре за през нощта. |
4
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене. |
5
|
Върху набрашнен плот и с набрашнена точилка разточете тестото на тънко. Разделете тестото на две за по-лесна работа. Докато разточвате едната половина, другата върнете обратно в хладилника. Изрежете в избрани от Вас формички. |
6
|
Печете 10-12 минути. Извадете и прехвърлете върху решетка, за да изстинат. |
Всички коментари
Kоментар