Как да приготвим
1
|
|
2
|
В друга купа смесете кокосовото масло, кленовия сироп, растителното мляко и кората от лимон. Стържете кората от лимон над купата, за да могат отделилите се етерични масла от кората да паднат в сместа. |
3
|
Смесете сухите и течните съставки и омесете добре, докато се получи гладко и стегнато тесто. Приберете го в хладилника за 30 минути. |
4
|
|
5
|
<span>Извадете охладеното тесто и разточете на лист с дебелина около 1/2 см. Отрежете формичките. На половината от тях направете формичка по средата - може да е малко сърце, звездичка, кръгче или цветенце. Съберете останалото тесто, отново разточете и отрежете формичките.</span> |
6
|
<span>Подредете в тавата и печете 10 минути.</span> |
7
|
<span>Оставете да изстинат за кратно и намажете със сладко по средата. Аз използвах домашен мармалад от диви шипки. Но може да се сложи и друг, по ваш избор. Как да си приготвите домашно сладко без захар и лимонена киселина може да видите тук: <span class="ingredient-name"><a data-id="3883" href="https://www.kulinarenblog.bg/десерти/овесени-барчета-с-боровинки/" title="Овесени барчета с боровинки">сладко от боровинки</a></span></span> |