Съставки
-
150 г. бадемово брашно
-
150 г. брашно от кафяв ориз
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1/2 ч.л. канела
-
20 г. кокосово масло, разтопено
-
100 мл. кленов сироп
-
30 мл. бадемово или овесено мляко ( как да си направим овесено мляко)
-
настъргана кората на 1 био лимон
-
сладко за слепване - шипков мармалад, мус от сини сливи, сладко от малини
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В друга купа смесете кокосовото масло, кленовия сироп, растителното мляко и кората от лимон. Стържете кората от лимон над купата, за да могат отделилите се етерични масла от кората да паднат в сместа. |
3
|
Смесете сухите и течните съставки и омесете добре, докато се получи гладко и стегнато тесто. Приберете го в хладилника за 30 минути. |
4
|
|
5
|
Извадете охладеното тесто и разточете на лист с дебелина около 1/2 см. Отрежете формичките. На половината от тях направете формичка по средата - може да е малко сърце, звездичка, кръгче или цветенце. Съберете останалото тесто, отново разточете и отрежете формичките. |
6
|
Подредете в тавата и печете 10 минути. |
7
|
Оставете да изстинат за кратно и намажете със сладко по средата. Аз използвах домашен мармалад от диви шипки. Но може да се сложи и друг, по ваш избор. Как да си приготвите домашно сладко без захар и лимонена киселина може да видите тук: сладко от боровинки |
Kоментар