Съставки
-
250 г. пълнозърнесто брашно от лимец
-
50 г. смлени лешници или бадеми
-
1/2 ч.л. бакпулвер
-
1/2 ч.л. сода бикарбонат
-
6 г. писто
-
15 г. какао на прах
-
90 г. кокосова захар
-
50 г. кленов сироп
-
90 мл. овесено мляко
-
настъргана кората на 1 био портокал
-
250 г. черен шоколад за глазура
Как да приготвим
1
|
В купа смесете брашната с бакпулвера, содата и пистото. Разбъркайте добре. После добавете какаото и кокосовата захар и отново разбъркайте. Накрая сложете кленовия сироп и овесеното мляко. Настържете кората на портокала над купата, за да паднат и етеричните масла. Омесете до гладко и стегнато тесто. Приберете в хладилника за 1 час или повече. |
2
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
3
|
Разточете тестото на лист с дебелина около 1 см. Изрежете формички във формата на ромб. Съберете тестото, отново разточете и изрежете формички, докато свърши тестото. |
4
|
Печете във фурната 7-8 минути. Извадете сладките и прехвърлете на решетка, за да се охладят. |
5
|
Разтопете шоколада на водна баня. Потопете всеки ромб от всички страни в разтопения шоколад. Наредете сладките върху решетката и оставете, докато стегне шоколадът. |
Kоментар