Медени сърца с шоколад

  • 50 мин. плюс 2 ч. за охлаждане
  • 4
  • Обикновена
  • 180°C
  • 0 kоментара
  • Българска кухня

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

250 г. пълнозърнесто брашно от спелта
250 г. пълнозърнесто ръжено брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. морска сол
1 ч.л. канела на прах
1/2 ч.л. индийско орехче
100 г. масло, разтопено
200 г. мед, течен
2 к. етерично масло от карамфил на doTerra
4-5 к. етерично масло от портокал на doTerra
1 яйце
110 г. шоколад за украса - черен, бял или млечен
формички за сладки - сърца

Алергени

Глутен
Мед
Масло
Яйца
Шоколад

Тази година няма да има играчки за подарък. Но ще има лакомства и любов. Реших да направя тези големи медени сърца за децата за Коледа, защото знам, че така ще ме разберат най-добре. Убедена съм, че ще са много впечатлени от размера на медените сърца и знам, че искрено ще се зарадват. Разбира се, ще допълня подаръка с ръчно измайсторена украса и многооо плодове. Сега отивам да опаковам....

Как да приготвим

1

В купа смесвате двата вида брашно, солта, бакпулвера и подправките.

2

В друга купа смесвате маслото и меда и разбивате с миксер за кратко, докато се поемат съставките. Добавете етеричните масла и отново разбъркайте. Ако не използвате етерични масла, заместете с натрошен карамфил и био портокалови корички и прибавете към сухата смес. Сложете яйцето и отново разбийте.

3

Прибавете сухите съставки към медената смес на 2-3 пъти и оформете средно твърдо тесто. Приберете го в хладилника за 2 часа.

4

Загрейте фурната на 180 градуса.

5

Формичките сърца, които аз използвам, са доста големи. Затова разточвам тестото директно върху хартия за печене, леко поръсена с брашно, за да не залепне тестото. Изрязвам с формичката, отделям излишното тесто и разточвам повторно на друга хартия за печене. 

6

Получават се 4 големи сърца, които изпекох поотделно, т.е на 4 пъти.

7

Печете 8-10 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат много добре върху решетка.

8

Разтопете шоколада на водна баня. Вземете една меденка и с помощта на лъжица полейте половината й част. Върнете меденката върху решетката, за да се изтече шоколада и да се втръди. Продължете с останалите меденки. 

9

Съхранявайте на хладно! Весели празници!

Още коледни рецепти