Съставки
-
80 мл. олио от гроздови семки
-
80 г. кокосова захар
-
1 яйце
-
80 мл. меласа
-
1 с.л. бял оцет
-
300 г. бяло безглутеново брашно
-
1 ч.л. смлян джинджифил
-
1 ч.л. сода бикарбонат
-
1 ч.л. канела на прах
-
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
-
1 щипка сол
-
сладко от сливи за слепване
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В друга купа смесете всички сухи съставки и разбъркайте добре. Прибавете ги към течната смес. Разбъркайте, докато се поеме всичко. Покрийте в купа с капак и приберете в хладилника за няколко часа или за през ноща. |
3
|
Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе тава, покрита с хартия за печене. Намазнете леко хартията с кокосово масло, за да не залепнат бисквитите. |
4
|
|
5
|
Печете 7-8 мунити. Извадете от фурната и оставете да изстинат. Слепете ги със сладко от сливи или каквото предпочитате. |
6
|
Съхранявайте ги в затворен съд, за да останат меки. |
Kоментар