Как да приготвим
1
|
|
2
|
В малка касерола на котлона затолете маслото или кокосовото масло. Добавете меда или кленовия сироп, настърганата кора от портокал или етеричното масло и какаовата маса. Разбъркайте, докато какаовата маса се разтопи. Прибавете и яйцата и разбъркайте добре. |
3
|
В друга купа смесете брашната, смлените ядки, подправките, какаото, содата и солта. |
4
|
Смесете сухите с течните съставки, разбъркайте внимателно и изсипете сместа във формичката. |
5
|
Печете 20-25 минути. Извадете лебкухена от фурната и оставете да изстине добре. |
6
|
Щом е охладен достатъчно, разрежете с нож блата на две половини по средата. Намажете с муса от сини сливи равномерно навсякъде. Поставете по няколко череши от сладкото. Ако нямате сладко от череши, може да си направите бързо такова като загреете на котлона малко замразени череши с кленов сироп или кокосова захар за няколко минути, така че течността да се изпари. |
7
|
Поставете обратно втората половина на блата и притиснете добре. С остър нож разрежете на парчета. Аз получих 20 броя. |
8
|
Разтопете на водна баня какаовата маса и черния шоколад. Прехвърлете разтопения шоколад в чаша. Забодете шишче във всяко парче от лебкухена и потопете в шоколада. Подредете върху хартия за печене. |