Съставки
-
500 г. пълнозърнесто брашно от лимец
-
2 ч.л. бакпулвер
-
1/2 ч.л. сода бикарбонат
-
1 ч.л. канела на прах
-
1/2 ч.л. джиджифил на прах
-
1/2 ч.л. карамфил на прах
-
200 г. мед
-
1 яйце
-
100 мл. кокосово масло, разтопено
-
сладко за слепване по избор (сладко от бъз без захар)
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В друга купа пресейте всички сухи съставки. Оформете меко тесто като смесите сухите и мокрите съставки. Сложете в хладилника поне за 2 часа. |
3
|
Извадете от хладилника тестото, загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене. |
4
|
С леко мокри ръце оформете от тестото малки топчета и ги подредете в тавата на разстояние едно от друго. Не притискайте меденките, те се разширяват доста при печенето. |
5
|
Печете 7-9 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат добре. |
6
|
Когато меденките изстинат напълно, ги слепете с по 1 ч.л. сладко без захар. Аз използвах сладко от бъз без захар. |
Kоментар