Коледни бисквити

  • 30 мин. плюс 30 мин. за стягане
  • 30
  • Лесна
  • 180°C
  • 0 kоментара
  • Българска кухня

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

150 г. бадемово брашно
50 г. кокосово брашно
50 г. пресовани флейки от просо или киноа
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела 
1/2 ч.л. бурбонска ванилия на прах
1 яйце
180 мл. мед
50 мл. кокосово масло, разтопено
брашно от тапиока за разточването
черен шоколад за украса, по желание

Алергени

Яйца
Мед
Шоколад
Бадемово брашно

Вече се усеща коледният дух в нашата къща. Писмата до дядо Коледа са написани, украсата е в процес на изработка и коледните бисквити се пекат във фурната. Тези малки симпатични бисквитки лесно оформихме и украсихме с децата. Бисквитите са подходящи както за големи, така и за малки. Не съдържат глутен, нито захар, нито млечни продукти.

Как да приготвим

1

В купа смесете брашната, флейките, бакпулвера, канелата и ванилията и разбъркайте.

2

В друга купа разбъркайте яйцето с кокосовото масло и меда. Смесете сухите и течните съставки и оформете топка от тестото.

3

Приберете в хладилника за около 30 минути, за да стегне. 

4

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава със силиконова подложка (или хартия за печене).

5

Поръсете плота с брашно от тапиока и разточете тестото на тънко. Направете формички по ваше желание. Съберете остатъците от тестото и отново разточете. Правете така, докато свърши тестото.

6

Печете около 5-7 минути или докато добият лек загар по краищата. Оставете да изстинат за кратко в тавата и прехвърлете върху решетка. 

7

Разтопете черен шоколад на водна баня. Украсете бисквитите с шоколада, като използвате пош или химикалка за украси или просто с вилица направете пръски отгоре. 

Още рецепти с бадемово брашно

Още бисквити без глутен