Съставки
-
125 г. масло, разтопено
-
125 г. кокосова захар
-
125 г. меласа
-
1 яйце
-
500 г. пълнозърнесто брашно от лимец
-
2 ч.л. канела на прах
-
2 ч.л. джинджифил на прах
-
1/4 ч.л. сол
-
1 ч.л. бахар на прах
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1/2 ч.л. сода бикарбонат
-
бял шоколад за декорация (по желание)
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В друга купа смесете брашното с всички подравки. Прибавете ги към течната смес на два пъти, като разбърквате добре, за да се поеме цялото брашно. Получава се стегнато, но меко тесто. Приберете в хладилника поне за 2 часа, за да се попият добре ароматите от подправките. |
3
|
Преди печене извадете тестото от хладилника, за да се отпусне. Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене. |
4
|
|
5
|
Печете 8 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат. По желание украсете с бял шоколад. |
Всички коментари
Kоментар