Съставки
-
1 ч.ч. бадеми
-
1 ч.ч. лешници
-
1/2 ч.ч. златни стафиди
-
1/2 ч.ч. тъмни стафиди
-
1/2 ч.ч. сушени боровинки
-
1/4 ч.ч. сушени кайсии, нарязани на ситно
-
1/4 ч.ч. сушени смокини, нарязани на ситно
-
4 с.л. арарут на прах или нишесте от тапиока
-
2 с.л. какао на прах
-
2 ч.л. канела на прах
-
1/2 ч.л. джинджифил на прах
-
1/2 ч.л. индийско орехче на прах
-
100 г. черен шоколад, поне 70% какао
-
1 с.л. кокосово масло
-
1 ч.л. ванилов екстракт
-
120 мл. кленов сироп
-
80 г. кокосова захар
-
какао на прах за поръсване
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Увеличете леко градусите на фурната до 170. Пригответе формичка за печене, покрита с хартия за печене. Леко намажете дъното и стените с кокосово масло. |
3
|
В голяма купа смесете ядките и сушените плодове. Смокините и кайсиите нарежете на парчета. Ако има по-големи парчета от другите сушени плодове, нарежете и тях на две. Добавете арарута, какаото, канелата, джинджифила и индийското орехче. Разбъркайте добре всичко. |
4
|
|
5
|
В малка касерола сложете на котлона кленовия сироп и кокосовата захар. Загрейте, докато започне да ври. Разбърквайте постоянно, за да не загори. След около 1,5-2 минути е готово. Махнете от котлона и веднага залейте ядките и сушените плодове. Прибавете и разтопения шоколад. Объркайте всичко и прехвърлете във формата за печене. Оформете с лъжица, за да стане равномерно разпределена сместа. |
6
|
Печете 30 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине напълно. |
7
|
Когато сладкишът е студен, поръсете с какао на прах отгоре. |
8
|
Може да го разрежете на отделни парчета и да го опаковате като малък подарък. Може да го завиете добре в хартия за печене и да го запазите до Коледа. |
Всички коментари
Kоментар