Джинджифилови къпкейкове с канела

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За джинджифиловите кексчета:
100 г. масло
3 яйца
120 г. кокосова захар/ нерафинирана тръстикова захар
150 г. пълнозърнесто брашно от спелта
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
1 ч.л. смес от подправки за коледни сладки - джинджифил, канела, кардамон, индийско орехче, карамфил
150 мл. кокосово мляко/ обикновено прясно мляко
За топинга:
125 г. крема сирене, на стайна тепмература
50 г. масло, на стайна температура
4 с.л. кленов сироп/ мед
канела за поръсване

Алергени

Масло
Яйца
Брашно
Крема сирене

Коледа е времето, през което най-много печем - сладкиши, бисквити, баници. Толкова са сгряващи ароматите на джинджифил, канела, карамфил, анасон. Едва ли има по-съвършени моменти, от тези, в които навън е затрупано със сняг, а вкъщи е топло, фурната бумти и сладките са сервирани с топлия чай. Насладете се на тези ароматни джинджифилови къпкейкове с канела

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 150 градуса. Пригответе силиконови формички или тава с хартиени кошнички за мъфини.

2

Разтопете маслото на бавен огън.

3

В купа разбийте яйцата със захарта.

4

Отделно смесете всички сухи съставки и пресейте над яйчената смес. Изсипете обратно и зрънцата останали от пресяването на брашното. Добавете млякото. Накрая разбъркайте и разтопеното масло.

5

Разпределете сместа във формичките до 3/4 от вместимостта им. Печете 25 минути. Оставете да изстинат.

6

За топинга разбийте крема сиренето с маслото на пухкав крем. Добавете кленовия сироп. Внимателно шприцовайте върху мъфините. Поръсете с канела отгоре. Съхранявайте в хладилник къпкейковете.

Още коледни рецепти