Съставки
-
За джинджифиловите кексчета:
-
100 г. масло
-
3 яйца
-
120 г. кокосова захар/ нерафинирана тръстикова захар
-
150 г. пълнозърнесто брашно от спелта
-
1 ч.л. бакпулвер
-
1 щипка сол
-
1 ч.л. смес от подправки за коледни сладки - джинджифил, канела, кардамон, индийско орехче, карамфил
-
150 мл. кокосово мляко/ обикновено прясно мляко
-
За топинга:
-
125 г. крема сирене, на стайна тепмература
-
50 г. масло, на стайна температура
-
4 с.л. кленов сироп/ мед
-
канела за поръсване
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Разтопете маслото на бавен огън. |
3
|
В купа разбийте яйцата със захарта. |
4
|
Отделно смесете всички сухи съставки и пресейте над яйчената смес. Изсипете обратно и зрънцата останали от пресяването на брашното. Добавете млякото. Накрая разбъркайте и разтопеното масло. |
5
|
Разпределете сместа във формичките до 3/4 от вместимостта им. Печете 25 минути. Оставете да изстинат. |
6
|
За топинга разбийте крема сиренето с маслото на пухкав крем. Добавете кленовия сироп. Внимателно шприцовайте върху мъфините. Поръсете с канела отгоре. Съхранявайте в хладилник къпкейковете. |
Kоментар