Съставки
-
60 г. кокосова захар
-
100 г. мед или кленов сироп
-
50 г. лимонови и портокалови корички
-
50 г. начукани бадеми
-
50 г. бадемово брашно
-
100 г. безглутеново брашно
-
1 ч.л. бакпулвер
-
щипка сол
-
1 ч.л. канела на прах
-
1/4 ч.л. индийско орехче
-
1/4 ч.л. карамфил на прах
-
1/4 джинджифил на прах
-
2 с.л. бадемов ликьор, за глазиране (по желание)
Как да приготвим
1
|
|
2
|
В купа се смесват всички сухи съставки - двата вида брашно и подправките. Сухите съставки се смесват с медената смес. Получава се стегнато, лепкаво тесто. |
3
|
Върху набрашнен лист хартия за печене разточете тестото до достигане на дебелина от 1 см и приблизителна форма на квадрат. Приберете в хладилник поне за 1 нощ, за да попият добре всички аромати. |
4
|
Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене. Сложете отгоре охладения блат и печете 15 минути. |
5
|
Извадете от фурната и намажете с бадемовия ликьор, докато е горещо. Оставете да изстине и разрежете на малки квадратчета. |
6
|
Съхранявайте медените сладки в кутия. Колкото по-дълго стоят, толкова по-вкусни стават. |
Kоментар